Herlig dag på jobb!

ÅRETS EKORN!   

Så var det tid for årets «Kongleplukkekonkurranse» på jobb. Vi forsøkte i fjor også, men før innbydelsene rakk å komme ut hadde en ildsjel plukket alle konglene. Faktisk en kjempejobb!

Disse konglene er noe herk å få i gressklipper og spesielt kantklipper. Tanken bak konkurransen var flere. Den første tanken var å gjøre det enklere å klippe plenen. Den andre var å gjøre det lettere fremkommelig for våre rullestolbrukere. Den tredje var å gi beboerne våre litt trim. Den fjerde var å skape et eierforhold mellom beboere og hagen. Sist, men ikke minst å få alle våre TV-slaver ut i sol og frisk luft.

Heldigvis holdt været! Etter fellesmiddagen skulle konkurransen starte. Tiden på innbydelsen var klokken seks, men alle fikk beskjed om at den ble litt utsatt, da vi ventet på to deltagere til.

Vi hadde kjøpt inn en rød saft og Kroneis til alle deltagere som skulle nytes under kongleopptelling.

En ansatt hadde laget diplom og printet den ut hjemme på fotopapir, da vi ikke har fargeprinter på jobb. Samme ansatt hadde også fått tak i premie. Dette med premie var ikke en veldig lett oppgave. Vedkommende hadde vært i minst fem forskjellige butikker for å finne en passende premie.

Premien måtte jo helst være ekorn eller konglerelatert. Det skulle ikke være en dyr premie. I hvert fall ikke noe spisbart med nøtter, da flere har nøtteallergi. Nille hadde det vi trengte. Glasskrukke med hvitt lokk med ekorn på. SUPERT!  Billig var det også. Kun 29.- kroner kostet stasen. Innpakningspapirer kun 10.- kroner.

Arrangøren var kjempefornøyd!

Vel, kanskje ikke så superfornøyd når tre av deltagere tyvstartet! Når arrangøren kom ut hadde tre overivrige beboere startet før klarsignal. Tyvstarterne var heller ikke overbegeistret over at alle konglene ble konfiskert og at de måtte starte på nytt. Et lite skjær i sjøen som heldigvis gikk bra, til tross for noen høylytte protester og stygge blikk innkreverens vei. J

Løfte om Kroneis, saft og noen oppmuntrende ord gjorde susen denne gangen også! Heldigvis.

Alle som kunne plukke, plukket selv. Alle som ikke kunne plukke, fikk hjelp av en ansatt. Glemt var vonde rygger og stive ben. Alle utviste en iherdig innsats etter beste evne. Vi fikk også plukkehjelp av en støttekontakt og datter til en ansatt som tilfeldig kom forbi! Artig for oss og artig for dem. Selvfølgelig ble det is og saft til gjestene våre også!

Konglene forsvant i en hildrenes fart og folk plukket kongler til svetten rant. Hagen var fylt av oppspilte mennesker. Latteren satt løst! Glemt var «Hotell Cæsar».

Under opptelling ble det is og saft. Vi sang «Nøtteliten» av Alf Prøysen som var printet ut på ark og koste oss i solen. Vinneren av tittelen «Årets Ekorn» ble kåret og alle var kjempefornøyde. 1386 kongler pluss en full bærepose fra «Tyvstarterne» ble årets fangst!

Alle var kjempefornøyde, hagen pen og fremkommelig. Målene ble nådd!

Det skal så lite til for å glede!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Knotmerr

Knotmerr

58, Nes i Akershus

Jeg ser på livet med et skrått blikk, og elsker å sitte ved pc-en og knote litt om stort og smått. Jeg mener bestemt at de små tingene i livet er vel så viktig som de store. Enhver kommentar er en ære for ei Knotmerr!

Kategorier

Arkiv

hits