Her vil jeg ligge når min tur kommer!

 

Kråkstad kirke i mitt hjerte!

Kråkstad kirke er en steinkirke og ligger på et høydedrag. Den hører i dag til Ski kommune. Kirken er bygget på midten av 1100 tallet. Grunnet et lynnedslag i 1801 brant den ned, men ble gjenreist.

Her har jeg tråkket mine barnsben, svermet, ledd og grått.

Kirken har 200 plasser og har tidvis vært stappfull både under bryllup, konfirmasjoner og begravelser. Jeg blir alltid følelsesladet når jeg kommer dit.

Såå mange minner, triste som gode. 

Her hviler mange av mine nærmeste og her har jeg jeg selv et ønske om å hvile når min tid kommer! :)

Mitt aller første minne var at vi som barn skulle dra til kirkegården etter at det var blitt mørkt om kvelden. Jeg husker vi nærmet oss med museskritt. Vi kom helt inn på kirkegården, vel i hvert fall akkurat over steingjerdet rundt kirken. Plutselig var det en som hylte ut at han så et lys bak en gravstøtte, og alle løp det bena kunne holde.

Vi stoppet ikke før Kråkstad skole flere hundre meter unna.

Det ble første og siste gangen jeg gikk på en kirkegård etter mørkets frembrudd. Utrolig hvordan ting kan feste seg i et ungt sinn.

I dag er jeg etter forholdene ofte på besøk på kirkegårder, spesielt på Kråkstad kirkegård, men kun på dagtid! Så vakkert på dagen og fortsatt så utrolig skummelt på kvelden.

 

Ja, jeg er ei pyse!
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Knotmerr

Knotmerr

58, Nes i Akershus

Jeg ser på livet med et skrått blikk, og elsker å sitte ved pc-en og knote litt om stort og smått. Jeg mener bestemt at de små tingene i livet er vel så viktig som de store. Enhver kommentar er en ære for ei Knotmerr!

Kategorier

Arkiv

hits