DATE PÅ IKEA?

ER DU GJERRIG?

Jeg trodde det verste jeg hadde hørt om det å være gjerrig, var han som ba ut sin nye flamme på middag. Damen pyntet seg etter alle kunstners regler, men akk det var til kaféen på Ikea han tok henne med. 

Ja, forholdet ble slutt før det begynte!

Helt til i dag trodde jeg den historien slo alle rekorder, helt til jeg kom over et program på TLC. Mener å huske at programmet het «Ekstreme gjerrigknarker». Er det virkelig mulig?

Der var det en som kjøpte seg som normalt tolags toalettpapir. Han skilte papiret og rullet seg en ny rull slik at han hadde to! Han frøs også bokstavelig kredittkortet sitt ned i en boks med vann i fryseren så det ble vanskelig å få tak i det i en fei.

En annen dusjet med klærne på. Det var slik han vasket både seg selv og klærne. Dette samtidig som han samlet vannet i en plastdunk. Dette vannet brukte han til å skylle ned i toalettet med. En annen samlet urinen sin i flasker som hun helte på komposthaugen sin. Da slapp hun å trekke ned toalettet mer enn max to ganger pr. dag.

Det var en som brukte avispapir som håndkle på toalettet. Ferdig oppdelt i passende biter!

Penger spart!

De jeg tittet litt på, tok alle med seg salt, pepperposer, ketchupposer og annet div. fra restauranter o.l. Noen fikk tak i engangs servise fra forskjellige tilstelninger og brukte kun det. Gamle slitte pappkrus som det til og med sto navn på hvis det var flere i husholdningen. Eget gjestepappkrus av noe bedre kvalitet, slik at gjesten skulle føle seg spesiell.

Noen tørket sågar tørkepapir på snor etter bruk! Det gjaldt selvfølgelig også kaffefilteret.

Oppklipte tannkremtuber, slik at tannkremen varte en uke til, og at flere slipte engangshøvelen sin på fyrstikkesker var det mest normale. Neste uke kommer det en som skal vaske klærne sine i sitt eget badevann.

Oppvaskmaskinen ble brukt også til å vaske capsen, klærne og til og med tannbørsten. Joda, selvfølgelig sammen med oppvasken. Man skal da ikke kjøre halvfull maskin.

Alt de gjorde og ikke gjorde, var nøye kalkulert i hvor mange dollar de sparte i måneden. Sågar hvor mye de sparte i året! Dette var ikke lenger kun gjerrighet, men en livsstil!

Rett og slett et fantastisk sykt program!

 

Over til NRK 1. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=S0eMoES2KvU

4 kommentarer

annebe

14.10.2014 kl.14:53

Haha ..her var det mye ekstremt...men jeg bruker som regel fryseposer til brød to ganger...mest for miljøets skyld altså...Ha en fin dag videre :)

Knotmerr

14.10.2014 kl.21:55

annebe: Det gjør jeg også annebe! Vi klarer ikke slå dem uansett! Ha en flott kveld. :)

Cathrine

15.11.2014 kl.11:57

Jeg klipper også tannkremtuben i to, MEN å skille toalettpapiret, tisse på flaske og gi gjester en helt egen pappkopp med navn på - dét har jeg ikke tenkt på! Takk for gode tips ;o)

Og når jeg tenker meg om... hva med å ikke bare skille toalettpapiret, men også henge det til tørk til nestemann = enda mer kronarser spart :-D At mannen ikke selv har tenkt på dette... han kan ikke være en ekte gjerrigknark ;o)

Knotmerr

15.11.2014 kl.12:01

Cathrine: Hahaha.... Her var det flere gode forslag! ;)

Skriv en ny kommentar

Knotmerr

Knotmerr

58, Nes i Akershus

Jeg ser på livet med et skrått blikk, og elsker å sitte ved pc-en og knote litt om stort og smått. Jeg mener bestemt at de små tingene i livet er vel så viktig som de store. Enhver kommentar er en ære for ei Knotmerr!

Kategorier

Arkiv

hits