Ingen barne-tv!

Min sønns første hyttetur!

Sønnen var fire år og vi skulle på hans første hyttetur. Vi dro til fantastiske Molde. På en øy utenfor Molde hadde vi leid en hytte. Vi ble fraktet ut med båt.

Hytta var nydelig, men hadde ikke innlagt vann og en utedo. Tv fantes heller ikke.

En halv times tid etter ankomst kom sønnen løpende, etter å ha lett etter doen inne. Her sa jeg, nå er vi på hyttetur og da er det utedo. Han rettet to store øyne mot meg, men fikk gjort det han skulle, om enn noe stille.

Det gikk en liten stund og sønnen var tørst og ville ha saft. Vi gikk inn i hytta, fylte opp litt saft i et glass og gikk utenfor hvor det var festet en kran til et tre, med vannslange fra en brønn.

Guttungen rettet igjen store øyne mot meg, og jeg forklarte at dette var «utevann». Han drakk saften før han ivrig begynte å følge hvor vannslangen endte.

Et par timer senere etter å ha reid opp noen senger og spist litt mat begynte sønnen og løpe rundt ute som en liten rakett. Det var da voldsomt til naturglede tenkte jeg, da jeg så at han fløy høyt og lavt rundt i terrenget.

Han stoppet og glodde opp i trær, dyttet på grener og tittet under busker. Han så meget målbevisst ut der han sonderte terrenget.

Plutselig kom han løpende inn i hytta og ropte med fortvilet stemme: Hvor er den mamma! Jeg kan ikke finne «UTETV'N».

Nå begynner jo barne-tv snart, sa han med dyp bedrøvelse og er lett surt uttrykk. Nei akk, han måtte nok blidgjøres med litt krabbefiske isteden.

Da han fikk sin første krabbe uttalte han, med skrekk i blikket, at det var i hvert fall helt greit at den krabba var ute. Han påsto også i samme åndedrag at Tv var mye tøffere enn krabber, mens han rygget tilbake mot hytta og tryggheten.

Han sov godt og lenge den natten!

 

J
2 kommentarer

annebe

29.10.2014 kl.14:51

...hahaha...så søtt <3

Knotmerr

29.10.2014 kl.22:11

annebe: Tusen takk! ;) ;) ;)

Skriv en ny kommentar

Knotmerr

Knotmerr

58, Nes i Akershus

Jeg ser på livet med et skrått blikk, og elsker å sitte ved pc-en og knote litt om stort og smått. Jeg mener bestemt at de små tingene i livet er vel så viktig som de store. Enhver kommentar er en ære for ei Knotmerr!

Kategorier

Arkiv

hits