WARNING! Tarantellaer på bloggen min!

Ikke bare en, men tre!

Tre herlige krabater med navnene Agua, Lille Gun og Luca.

Agua kom til meg for to år siden, fordi en venn hentet den på en dyrebutikk. Den hadde ikke vannskål og ingen steder å gjemme seg. Den satt på en mengde døde innsekter. Du kunne faktisk se parasitter som krøp rundt. For meg, og enda mer min venn, var dette til dyremishandling. Jeg hadde faktisk ikke greie på taranteller, så hadde liten forutsetning til å forstå hvor ille dette egentlig var. Nå vet jeg bedre.

Dyremishandling er uakseptabelt! I min verden spiller det ingen rolle hva slags dyr det er.

Navnet Agua fikk hun fordi det betyr vann på spansk. En vakker dame, som tilhører slekten Grammostola rosea og fargen er RCF. Denne typen er også kalt for Chilensk Rose.

Å ja, hun er en rose! Min rose!

Lille Luca er fortsatt en juvenil (ungdom), men vokser og trives. Litt skvetten av seg, men lett å få fotografert. Den er svært glad i mat og meget vakker.

Lille Luca kom til meg som svært liten. Den gangen så den mer ut som en litt stor veps. Hvilket kjønn denne tilhører er fortsatt vanskelig å vite, men det er en Chromatopelma cyaneopubescens også kalt Green Bottle Blue. Bare helt nydelig! Spesielt fargene er svært så flotte.

Lille Gun, har jeg i pensjon og hun åpner hjertedøren til mange. Hun er rolig, verdig og spesielt flott! Hun tilhører slekten Brachypelma smithi.

For ordens skyld så føler jeg at jeg må opplyse at det er lov å ha taranteller i Norge, bare sånn hvis noen lurer! J

Jeg er kjent med at det er svært mange med edderkoppfobi, men tro meg de er fasinerende. Faktisk en helt annen verden. Jeg har lest side opp og side ned om hvordan de lever i naturen og hvordan jeg kan legge til rette for dem best mulig hjemme hos meg selv.

En del av hobbyen er å innrede terrarier. Tidkrevende , men usedvanlig morsomt å tilpasse et terrarium etter hver enkeltes behov.

En av grunnene til at disse flotte tarantellene havnet hos meg er at jeg også sliter med edderkopper i naturen. Jeg hyler og hopper unna på ekte «skrekkvis»!

Kunnskap hjelper!

Har du hørt om hamskifte? Da legger de se på rygg og drar alle åtte bena ut av den gamle hammen. Til og med tennene skifter de ut. Dette er det farligste øyeblikket for en tarantell. De er svært sårbare både under hamskifte og en stund etterpå fordi den nye hammen er så myk.

Det tar gjerne litt tid før de begynner å spise igjen, til min store fortvilelse.

Visste du at noen var trelevende og trenger høye terrarier? Noen spinner masse slik som lille Luca, andre mer moderat. Luftfuktighet og temperatur er heller ikke overlatt til tilfeldighetene. Noen spiser mye, kjempemye, men min kjære Agua har ikke spist siden august i fjor, noe som er helt vanlig for denne type tarantell.

Ingen av dem lever helt likt. Noen vil ha det tørt, mens andre tåler mer fuktighet. Felles for de fleste er at de trenger høyere luftfuktighet når de har hamskifte. Ellers risikerer de å dø. Ro er også svært viktig under et hamskifte!

Fullstendig ro!

Første gangen Agua fikk hamskifte hjemme hos meg tok jeg helt av. Listet meg på tå rundt som ei «huggern høne» og klarte ikke å sove halve natten. Hun hadde spunnet seg en seng av silke som hun lå på. Det var verre enn en fødsel og jammen tok det like lang tid også! Ti timer brukte veslefrøkna mi! Hjelpe meg det var hardt. I hvert fall for meg!

Morgenen etter sto hun der med ny prakt! Vakker, med sterke fine farger og en størrelse større! Agua hadde klart det! Jeg var en skikkelig stolt «mamma», men totalt utslitt!

Helt utrolig fasinerende med denne type dyr!

Tro meg!

(Hvis du kan)

 

 

 

 

Luca!


Lille Gun drikker av katteskål!

Morsomt å innrede!

Agua, min rose!

Her kommer fargene til Luca godt frem. Se som den spinner!

Luca som liten veps! ;)

 

 

 

17 kommentarer

Joachim

04.05.2015 kl.10:30

Taranteller, edderkopper og andre insekter og det små dyreliv syns jeg er et utrolig fascinerende, interresant, og spennende tema.. Det er så mye vi ikke vet og kan om disse små krabatene og når de står i avis eller kommer på tv at det skal være dokumentarer om dette, så holder jeg av hele dagen og uken bare pga det.. elsker dyreliv, natur og generellt nærinskjeden og kampen for å overleve..

Et veldig bra innlegg

Knotmerr

04.05.2015 kl.10:35

Joachim: Så hyggelig! Tusen takk Joachim! Nå ble jeg glad. :-)

Joachim

04.05.2015 kl.10:39

Så bra, det er godt å høre at jeg har gjort noen glad i dag. Når man har klart å gjøre et annet menneske glad, da vet jeg at da har man gjort en god gjerning :)

Knotmerr

04.05.2015 kl.10:44

Joachim: Det har du! Nyt dagen og tusen takk igjen. :-) :-) :-)

Stine Tokle

04.05.2015 kl.10:44

guud de er så skumle, men såå fine også :D

Knotmerr

04.05.2015 kl.10:47

Stine Tokle: Ja, ikke sant! Jeg er den første til å forstå at de ser skumle ut, men godt du som jeg ser hvor vakre de er også! :)

cuskima

04.05.2015 kl.13:43

De gjør seg best på bilder....eg har hysterisk edderkoppforbi......hver natt sjekker eg sengen...eg er veldig veldig redd.....så dette hadde ikkje vært my cup of tea......dog som du er det uaktuelt at dyr mishandles....uansett dyr....dvs eg sliter med maur og veps..sorry....de må vekk..

de er fine...men de er skumle...disse vennen dine

joggeskoa

04.05.2015 kl.14:03

den bracyphelmaen var nyyydelig. :) de andre 2 også selvfølgelig, men jeg er spesielt svak for blant annet bracyphelmaer :).

jeg er en av de få som overhodet ikke er redd taranteller.. jeg har selv hatt tilsammen over 50 stk. på det meste noen og 30 samtidig. i dag har jeg bare 1, men det er grunnet tid.

Godt å se at de har flotte innredet terraer :) Alt for mange har faktisk ikke det, fordi de som eier dem har skaffet seg taranteller fordi det er kult, men ikke satt seg inn i dem. Dette gjelder også en del dyrebutikker

annebe

04.05.2015 kl.14:17

Fine de da ...nå har ikke jeg greie på edderkopper og taranteller og slikt..men fikk jo lært litt her nå :)...jeg er faktisk ikke redd edderkopper..men selvfølgelig hadde jeg visst det var en giftig type hadde jeg nok holdt litt avstand :)) Ønsker deg en fin dag videre..her er det grått og regner i dag :))

Knotmerr

04.05.2015 kl.21:55

annebe: Alle er giftige, omtrent som en veps! Hvis du ikke er allergisk da! Så fint at du fant noe å lære! :) Koselig å høre fra deg igjen! Jeg har vært stille en stund nå! :-)

Knotmerr

04.05.2015 kl.21:58

cuskima: Hehe...godt du kalte de vennene mine! Satt pris på det! Maur og veps gjør jo også nytte for seg! ;) Du er nå søt da! :-)

Knotmerr

04.05.2015 kl.22:01

joggeskoa: Ja, dessverre gjelder det også dyrebutikker at dyrene ikke har det maksimalt Det er dårlige signaler å sende kjøpere! Må innrømme jeg har et par til som jeg ikke skrev noe om. ;) Godt å høre at det er flere av oss. :-)

cuskima

04.05.2015 kl.22:03

Maur ja veps nei.....veps duger ikkje til noe sorry

ja de er jo dine venner..som mine med pels er mine pelsbarn....dvs hun ene er jo nudist :D

<3

Knotmerr

04.05.2015 kl.22:15

cuskima: Må smile litt her! Jeg har et pelsbarn jeg også, men mest av alt ønsker jeg meg en minigris!

cuskima

04.05.2015 kl.22:36

hahahahahaha du ja....ja nei eg har to pensjonisthundejenter på 12 og 13 år og hun nese høres ut som en mini gris......og en liten en på bare 6....:D

Knotmerr

05.05.2015 kl.09:27

cuskima: :-)Hunder er herlige! :-)

cuskima

05.05.2015 kl.12:50

absolutt <3

Skriv en ny kommentar

Knotmerr

Knotmerr

58, Nes i Akershus

Jeg ser på livet med et skrått blikk, og elsker å sitte ved pc-en og knote litt om stort og smått. Jeg mener bestemt at de små tingene i livet er vel så viktig som de store. Enhver kommentar er en ære for ei Knotmerr!

Kategorier

Arkiv

hits