Mr. Torry henger i en tynn tråd!

 

Mr. Torry Pikalajka henger i en tynn tråd!

Min stilige hane Torry har alltid vært noe spesiell. Ikke bare av utseende, men også måten han uttrykker seg på. Han galer som en motor som går ut på batteri.

Han lyder faktisk helt forferdelig. Høres ut som han galer sitt siste sukk hver gang han åpner nebbet. Lyden er så langt fra barndommens kykeliky som det er mulig å komme.

Til tross for dette har han et meget attraktivt utseende. En staselig fjærkreasjon på hodet og et dinosaurusaktig utseende. Ja, han er flott, men noe småskummel.

Han er også noe hardhendt med den yngste høna i flokken. Lille Lady er livredd den hormonelle unghanen, med det klingende navnet Torry.

Så var det Sue da! En klumpete stor hane som ikke helt får med seg hva som skjer. Alltid litt sent ute når andre varsler.

Sånn egentlig ser han ut som en transvestitt i for stor ballerinakjole. Han har også en noe «bumpete» fremferd når han tar for seg av «hønepønene». Men jo, han fikser det hver gang, selv om hønene blir lett flate.

I går kveld var det frem med blåspray på en blødende kam på Sue?s hode. Torry hadde forsøkt å stige i gradene i hønsehuset. Blodet farget Sue?s hvite fjær røde og han var vettskremt.

I dag var det på han igjen. I dag var det en ny runde med desinfisering og antihakkespray.

I skrivende stund ser jeg de beveger seg på hver sin ende av gårdsplassen. Ser ut som at Sue forsøker å holde seg så langt unna Torry som mulig. Det er nok ikke bare kammen som har fått gjennomgå, men stoltheten hans har fått en kraftig knekk.

Så da sitter jeg her og observerer da! Det er min plikt å opprettholde ro og orden i hønsegården. Det er også min plikt å la haner få være haner. Ofte ordner de opp selv. Høns har strenge og voldsomme regler for rangordning innad.

Jeg veier for og i mot hvem jeg egentlig bør ta, hvis jeg kommer så langt. Men tror nok det er unge Torry som eventuelt må takke for seg. Sue er nestsjefen til storsjefen Hanepane. De er gode kompiser enn så lenge!

Sue er også fra første kull og er snill mot nykomlinger. Nå som Lotta (dama hans) venter kyllinger er det viktig.

Torry er gedigen av utseende og av en sjelden rase, noe som gjør dette litt ekstra leit. Noen som trenger en spesiell Torrygutt?

Det eneste jeg vet helt sikkert, er at jeg er glad i dem begge.

Hjelp

Torry den flotte!

 

 

Sue er skadet!

6 kommentarer

julietalivstil

15.10.2017 kl.13:16

herlige bilder:)

Knotmerr

15.10.2017 kl.13:17

julietalivstil: Tusen takk! :-)

annebe

15.10.2017 kl.19:15

Høres ut som sterke personligheter..og jammen er de flotte å se på :)) Her er bare en veranda så blir ikke noe dyrehold på meg.. Håper du kan ha begge eller at noen "forbarmer" seg over Torry da.... <3<3

Knotmerr

15.10.2017 kl.19:30

annebe: Ja, håper også at noen tar vare på Torry! Du kan faktisk ha vaktler da! Les litt om vaktelegg, så kanskje du blir hekta. ;-)

Lene w

15.10.2017 kl.20:37

Hei. Ka rase er høna som er bak hane på bilde nr 2??

Knotmerr

15.10.2017 kl.20:40

Lene w: Det er Tverrstripet plymouth rock. Superfine høner og haner! :-)

Skriv en ny kommentar

Knotmerr

Knotmerr

58, Nes i Akershus

Jeg ser på livet med et skrått blikk, og elsker å sitte ved pc-en og knote litt om stort og smått. Jeg mener bestemt at de små tingene i livet er vel så viktig som de store. Enhver kommentar er en ære for ei Knotmerr!

Kategorier

Arkiv

hits