hits

Julebrev til naboen!

Julebrev til naboen!

For nesten to år og to måneder siden flyttet jeg til Vormsund. Nærmere bestemt 31 oktober 2015.

Av alle ting jeg har gjort i livet mitt var dette et stort skritt og ta. Et godt stykke vekk fra familie og venner. Langt inn i skogen og et minismåbruk som jeg skulle drive. Ja, jeg var spent. Nesten i overkant usikker på om jeg hadde tatt meg vann over hodet.

Vel, jeg sto på. Pusset opp, kastet søppel og planla hage og hønsehus. Det gikk fremover, men det var så mye jeg ikke visste. Så utrolig mye jeg rett og slett ikke kunne.

Så kom naboen. Plutselig en dag så sto han der og sa hei. Plutselig ble jeg presentert for et hav av kunnskap som jeg aldri hadde trodd jeg trengte.

Det startet med netting rundt en kjær rosebusk jeg hadde fått i gave. Ja, det må man ha for ellers spiser rådyra opp hele busken.

Naboen gravde opp hele gårdsplassen med traktoren sin, slik at jeg kunne få nok strøm til hønsehuset. Han kom med flere lass jord slik at jeg fikk en grønnsakshage. Han bød på settepoteter, julenek og netting rundt frukttrærne jeg plantet.

Han hjalp meg med å stable ved og skaffet meg granbar med kongler til julepynt. Til og med min lille vakre Fryd kommer fra naboen min. Han viste meg hvor dekorativt det var med rødt bånd rundt halve brød ved juletider. Glad i fugler som han er. 

Han laget gjerde rundt grønnsakshagen og kom med mat til kyllinger og høner. Han hadde halm når jeg trengte det, han hadde flis når jeg trengte det. Han kom med hoggestabbe til meg og faktisk enda en da jeg trengte en større. Helt utrolig!

Han presenterte meg for sin fantastiske familie (de er hver og en verdt sin egen historie) og andre naboer i omegn. Han kjørte meg rundt på omvisning og fortalte meg hvor det lønte seg å handle. Sammen med ham fikk jeg være med på saueklipping, stell av kuer og lammefødsel. Jeg kom på nært hold av mange flotte mennesker og dyr. Kan det bli bedre?

Han var og er et oppkomme av gode ideer og råd. Alltid tilgjengelig og svært hjelpsom.

Han forteller meg historier fra både fortid og nåtid. Han gir meg rett og slett følelsen av å høre til. Ingen har noensinne gjort så mye for meg.

Reidar er bare rett og slett best.

Verdens beste nabo og mentor!

Takk Reidar

 

Reidar lager grønnsakshage til meg

Grønnsakshagen med vedstabel i bakgrunnen

Gjerde på gang!

Granbar med kongler

Julebrød til fuglene

Gjerdet med julestemning

Julenek fra Reidar

Lille vakre Fryd er også fra Reidar

 

4 kommentarer

annebe

24.12.2017 kl.00:21

Nydelig innlegg, blir helt rørt jeg.. God jul ..og hils Reidar <3

Knotmerr

24.12.2017 kl.09:21

annebe: Det skal jeg gjøre. God jul til deg og dine annebe! <3

Heidi

24.12.2017 kl.07:21

Ja Reidar er en veldig koselig kar, samt familien, har kjent Reidar siden jeg var liten da jeg er bestevenn med en av de 4 barna. Å jeg har jobbet hos han med med sau å alt som hører til.

Knotmerr

24.12.2017 kl.09:22

Heidi: Ja, vi er nok mange som mener det samme! God jul til deg! :-)

Skriv en ny kommentar