hits

BILKØ, NESEPILLING OG SUR KAFFE

BILKØ, NESEPILLING OG SUR KAFFE

Bilkø kan faktisk være festlig om ikke annet etterpå!

Dette fikk jeg erfare en dag jeg skulle besøke min nærmeste familie. De bor en time og tjue minutter unna med bil.

Jeg nærmet meg allerede tre timer i kjøretid og hadde fortsatt et stykke igjen. Trafikken den dagen var det komplette kaos.

Tankene surret og jeg begynte å bli lei av å bremse og titte på sjåføren bak som pilte seg i nesa. Tankene streifet et ordtak som sa noe om at hvis du ikke liker livet som det er, så forandre det. Du er jo ikke et tre.

Sant nok, så jeg svingte inn på bensinstasjonen for en ostepølse med to lomper. Det hjalp der og da, men jeg skulle videre.

Vel inne i køen igjen ringte sønnen. Mamma! Hvor er du, kommer du snart. Ja da svarte jeg ironisk, en times tid til, så er jeg der. Dette går strålende!

Huff sa han, går det bra? Ja selvfølgelig svarte jeg. Jeg har jo to dager gammel kaffe. TO DAGER gammel utbrøt han. Hvorfor kjøper du deg ikke en ny?

Nei min sønn, den kaffen er gull verdt. Hæ, hørte jeg i den andre enden. Ja, sa jeg, kaffen er så jævlig vond at hver gang jeg tar en slurk blir køen rene himmelrike.

Jeg fortsatte med at alle som ikke liker kø burde ha gammel kaffe i bilen. At det faktisk var et smart triks. Mye bedre enn å irritere seg over de som skifter fil hele tiden eller sminker seg i bilspeilet.

Sågar mye bedre enn å herme etter all reklamen på radioen. Som du selvfølgelig har lært deg utenat enten du vil eller ei.

Jeg hørte bare latter i andre enden og en sønn som sa: Jeg ringer deg etterpå jeg mamma.

Jaja, livet er kort. Smil mens du fortsatt har tenner tenkte jeg, og bestemte meg for aldri å kjøre den strekningen i dårlig vær en fredag ettermiddag igjen.

Jeg kom frem, dog med dårlig mage.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar